Πως να έχεις ένα ασφαλές σπίτι για το παιδί σου;

H προστασία του είναι η προτεραιότητα σου. Γι αυτό και είναι απαραίτητο όσο μεγαλώνει το παιδί και κάνει τα πρώτα του δειλά βήματα εκτός κούνιας, να φροντίσεις ώστε το σπίτι σου να αποτελεί ένα ασφαλές περιβάλλον γι αυτό.

Καυτό Νερό

Τα εγκαύματα από νερό είναι ένα συχνό περιστατικό σε παιδιατρικές κλινικές. Είναι σημαντικό να κλειδώσεις το μπάνιο για την ασφάλεια του.

Τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν στο μπάνιο καθώς το παιδί κινδυνεύει όχι μόνο από πνιγμό αλλά και τα χημικά καθαριστικά που υπάρχουν σε συνδυασμό με το καυτό νερό.

Σκάλες

Από τη στιγμή που το μωρό αρχίζει να μπουσουλάει, είναι σημαντικό να τοποθετήσεις πόρτες στην κορυφή της σκάλας ώστε να μην πέσει και τραυματιστεί.

Γωνίες

Οι γωνίες είναι ... ύπουλες γι’ αυτό και είναι σημαντικό να τοποθετήσεις ασφάλειες στα ντουλάπια καθώς το μωρό έχει την τάση να πηγαίνει ολοταχώς προς οτιδήποτε μυτερό και αιχμηρό. Τα προστατευτικά στις γωνίες του σπιτιού είναι απαραίτητα για να μηδενίσεις τις πιθανότητες το παιδί να τραυματιστεί από αυτές.

Παράθυρα

Ένας απλός μηχανισμός ασφαλείας ώστε να μην μπορεί το παιδί να τα ανοίξει είναι αναγκαίος για τη δική του ασφάλεια και τη δική σου ηρεμία!

Πόρτες

Τα "door-stoppers" είναι σημαντικά ώστε να μην πιαστεί κάποιο χέρι ή πόδι την ώρα που κλείνει η πόρτα.

Παιχνίδι

Δημιούργησε τον απόλυτα ασφαλή χώρο που θα παίζει το παιδί, ένα ξεχωριστό μέρος από το οποίο δε μπορεί να φύγει όσο εσύ ασχολείσαι με κάτι άλλο. Το απόλυτο απαγορευτικό σε αυτό το χώρο είναι κάποιο τραπέζι, βαρύ αντικείμενο ή και παράθυρο αλλά και μικροσκοπικά αντικείμενα όπως νομίσματα, μπαταρίες και οτιδήποτε άλλο που μπορεί να αποτελέσουν πόλο έλξης για το στόμα του!

Αφού έχεις ακολουθήσει πιστά αυτά τα tips μπορείς να είσαι ήσυχη πως το σπίτι σου είναι πλέον ένας ασφαλής χώρος για το παιδί σου. Όσο μεγαλώνει τόσο θα μεγαλώνει και η περιέργεια του, αλλά με την κατάλληλη προετοιμασία μπορείς να προλάβεις καταστάσεις και ατυχήματα που μπορεί να συμβούν, αφήνοντας το ταυτόχρονα να εξερευνήσει τον κόσμο με ασφάλεια.

Πνευματικά δικαιώματα 2024 © ADELCO. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: ClickMedia